Rohkea uuden ajan marttayhteisö – Kallion Uusien Marttojen vahvuudet ja tavoitteet kiteytetään strategiaksi

Edistyksellinen mutta rento kaupunkikulttuurin vaikuttaja, kestävän kehityksen kiihdyttäjä ja marttailun uudistaja. Yhdistys, jossa jäsenet suunnittelevat toimintaa itse. Tällaisen yhdistyksen me kaikki olemme rakentaneet yhdessä muutamassa vuodessa! Tule mukaan tekemään Kallion Uusien Marttojen strategiaa, johon toimintaperiaatteemme nyt kiteytetään.

“Kallion Uusissa Martoissa parasta on se, että täällä voi ja uskaltaa ottaa haltuun uusia ilmiöitä ja taitoja. Se on mahdollista kulttuurissa, jossa epäonnistumista ei tarvitse pelätä ja marttailu ei tunnu suorittamiselta.”

Näin kiteyttää yksi jäsen Kallion Uusien Marttojen toiminnan idean ja vahvuudet. Niitä ollaan nyt kuvaamassa Kallion Uusien Marttojen omaan strategiaan, jonka lähtökohtana ovat olleet jäsenten kokemukset ja elämäntilanteet. Jäsenten tarpeita on kartoitettu ensimmäisessä vaiheessa taustakeskusteluilla, ja soittokierroksen jälkeen hallitus työsti strategiasta ensimmäisen version jäsenille kommentoitavaksi.

“Strategiassa ei ole sinänsä mitään uutta, vaan jo olemassa olevat jäsenten arvostamat toimintatavat ja arjessa hahmottuneet tavoitteet on kiteytetty tiiviiseen, mieleenpainuvaan muotoon. Silloin toimintaa ja viestintää on helppo suunnitella ja kehittää entistä systemaattisemmin oikeaan suuntaan”, kertoo hallituksen puheenjohtaja Thomas Hakala.

Löydä marttailu arjestasi!

Kallion Uusien Marttojen tehtävä on auttaa jäseniä marttailemaan rennosti muun elämän ehdoilla, ei kovilla vaatimuksilla tai isoja investointeja vaatien. Strategiassakin lukee, että marttailu on jäsenillemme koko elämän punainen lanka. 

Tapahtumat ja kokoontumiset ovat myös jatkossa toimintamme yksi tärkeä peruskivi, muta sen lisäksi keskitymme jäsenten arjen marttailun tukemiseen mm. someyhteisön ja sisältöjen keinoin. Ensimmäinen konkreettinen teko on ollut tämä blogi, ja lähikuukausina on luvassa mm. verkko-opetusmateriaaleja.

“Toimintamme on huomattu Marttaliitossa asti: minua pyydettiin esittelemään Kallion Uusia Marttoja ja meidän toimintakulttuuria Marttojen puheenjohtajien koulutukseen, jossa oltiin todella innostuneita etenkin modernista otteesta jäsenviestinnässä ja markkinoinnissa”, Thomas kertoo.

Marttaliitossa on tehty upeaa työtä marttailun brändin uudistamisessa nuorekkaaksi ja modernin ihmisen tarpeisiin vastaavaksi. Puheenjohtaja Thomas uskoo, että kalliolaisena uuden ajan marttayhdistyksenä Kallion Uudet Martat voi olla tukemassa liittoa tämän työn jatkamisessa ruohonjuuritasolta lähtien. 

“Vienona haaveenani on, että voisimme yhdessä rakentaa Kallion Uusista Martoista Marttojen lippulaivayhdistyksen, joka säteilee ympärilleen moderniin elämäntapaan sopivaa uuden ajan marttailun henkeä.”

Strategian yksi tavoite avata entistä enemmän puheyhteyttä ja yhteistyötä Marttaliiton suuntaan on alkanut toteuttaa itseään ennen kuin hallitus ehti edes ideoida ensimmäisiä avauksia.

“Marttaliitosta on itse lähestytty meitä muissakin viestintäasioissa. Niistä luvassa tietoa syksymmällä lisää”, Thomas kertoo.

Vastaa kyselyyn: mitä Kallion Uudet Martat on sinulle?

Tässä kohtaa keräämme strategian ydinkohdista ajatuksia ja kommentteja jäseniltä.

Tutustu strategian ensimmäiseen versioon täällä, ja vastaa sen jälkeen kyselyyn. Tunnistatko yhdistyksemme kuvauksesta? Onko jotain näkökulmia, joita voisi korostaa enemmän? Entä millaista toimintaa toivot meiltä tulevaisuudessa? Kysely on täysin luottamuksellinen, ja pienetkin arjesta kumpuavat ajatukset ovat kullanarvoisia!

Jäsenet tekevät Kallion Uusista Martoista sellaisen kuin se on. Kiitos, että olet mukana rakentamassa uuden ajan kalliolaista marttayhteisöä, edistämässä kestävää kehitystä sekä uudistamassa marttailua!