KUMman helppo patalappu

Valmis KUMman helppo patalappu

KUMman helpossa patalapussa yhdistetään aina oikein -neuletta ja helmineuletta. Neulepintojen hillitty ja herkkä vaihtelu on parhaimmillaan vaaleissa ja keskivaaleissa väreissä, joista neulepinnan erottaa. Isokokoinen patalappu suojelee sormia kuumaa vastaan.

Neuleohje

Lanka: 70g Novita Isoveli (tai vastaava koon 5-6 puikoille suositeltu lanka)

Muut tarvikkeet:

  • pyöröpuikot koko 4,5 (pituudella ei väliä), myös sukkapuikot koko 4,5 mahdollinen
  • virkkuukoukku n. koko 3,5
  • (päättely-/parsinneula)
  • sakset

Neulepinnat lähikuvassa

Työ neulotaan tasona. Valmiin patalapun mitat ovat n. 25cm x 5cm.

Ohjeet:
Luo 41 silmukkaa. Neulo ensimmäinen kerros oikein. Nosta jatkossa kerroksen ensimmäinen silmukka neulomatta. Jatka aina oikein -neuletta vielä 9 kerrosta.

Kun olet neulonut yhteensä 10 kerrosta, nosta kerroksen ensimmäinen silmukka ja neulo 5 silmukkaa aina oikein -neuletta. Vaihda tämän jälkeen helmineuleeseen: 1 nurin, 1 oikein. Jatka 1n 1o vielä 27 silmukkaa (viimeinen silmukka on n). Tee kerros loppuun (6 silmukkaa) aina oikein -neuletta.

Käännä työ. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo 5 silmukkaa oikein. Neulo 29 silmukkaa 1n 1o -helmineuletta. Neulo 6 silmukkaa oikein. Toista kunnes työn korkeus on 21,5cm.

Neulo vielä 10 kerrosta aina oikein -neuletta nostaen aina kerroksen ensimmäisen silmukan.

Päätä silmukat ylivetokavennuksella yksi kerrallaan. Kun työssä on jäljellä 1 silmukka, vaihda virkkuukoukkuun. Luo silmukkaan ketjusilmukoita, kunnes ripustuskoukku on sopivan mittainen. Katkaise lanka ja vedä se viimeisen ketjusilmukan läpi. Yhdistä ripustuskoukku työn reunaan päättelyneulalla tai virkkuukoukulla.

Päättele langat neuleeseen päättelyneulalla tai virkkuukoukulla.